Geluk uit een potje

psychiatrie

Geluk uit een potje

Waarom we te veel slikken

2015

Bram Bakker

Er zijn deskundigen die er maar op blijven hameren dat we depressies nog altijd niet goed herkennen, en daardoor ook onvoldoende behandelen.

Dat is vast waar, maar tegelijkertijd kunnen we vaststellen dat het aantal gebruikers van antidepressiva, slaaptabletten, kalmeringsmiddelen en ADHD-medicatie gestaag blijft groeien. Zonder dat er minder psychisch leed is trouwens, want deze pillen hebben niet kunnen voorkomen dat het aantal mensen met psychische klachten blijft groeien.

In “Geluk uit een potje” stelt Bram Bakker de lezer (en zichzelf) de vraag waarom we zoveel psychofarmaca (de verzamelnaam) zijn gaan gebruiken. Terwijl tegelijkertijd steeds duidelijker is geworden dat het meestal niet tot genezing leidt, het slikken van een antidepressivum of iets anders.

Voor Bram staat vast dat er veel te veel mensen psychofarmaca slikken, en dat dit de kans op ‘gezond’ herstel niet echt vergroot. “Geluk uit een potje” is een prikkelend boek over een verzwegen maatschappelijk probleem: het massale gebruik van veronderstelde gelukspillen…

 

Bestel Geluk uit een potje direct bij bol.com

 

 

Bibliografische info

Auteur(s): Bram Bakker

Jaar van publicatie: 2015

Aantal pagina's: 160

ISBN nummer: 978 90 5759 689 6

Uitgever: Uitgeverij Podium

6 Comments Geluk uit een potje

  1. Tio

    In de oude psychiatrie kregen ze wel een hand vol pillen toen zij waren opgenomen in zo”n instelling. Die oude antipsychotica gaf van die bijwerkingen met onwillekeurige trekken zoals van die kauwbewegingen en te droge mond en Parkinsonverschijnselen en dan moesten daar bij nog antiparkinsonmiddelen bij worden voorgeschreven. om die bijwerkingwerkingen tegen te gaan die die oudere antipsychotica had. . Er is ook een lezing gehouden over bijwerkingen van de nieuwe antipsychotica en die zou metabole stoornissen kunnen veroorzaken zoals diabetes en darmpoliepen en hersenbloedingen, gewichtstoename en het vasthouden van vocht maar geen parkinson verschijnselen. Tegenwoordig expirimenteren ze ook met kruiden zoals Sint jans kruid. Sommige kinderen met ADHD die Ritalin kregen voorgeschreven hadden die niet Op dieet gekund? Het is zo vlug met pillen afgemaakt. Hier een pil voor daar een pil voor. Het was L.S.D en opiaten in de psychiatrie. Toen waren er nog spanlakens en dwangbuizen. Je vraagt je af helpen deze pillen bij sommigen nog wel? Wie weet worden ze er alleen maar minder van. De bijwerkingen zijn om er rillingen van over je rug te krijgen.

    Reply
  2. Floyd

    ik heb lange tijd lithium gebruikt tegen mijn bi-polaire stoornis. daardoor werken mijn nieren nu nog maar voor 34%. Dit ondanks de regelmatige bloedcontroles. Misschien moet er bijvoorbeeld ook jaarlijks onderzoek door een nefroloog plaatsvinden.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *