Over Bram Bakker

Actueel

Bram is uitgever bij Uitgeverij Lucht zie uitgeverijlucht.nl.

Momenteel runt hij zijn eigen praktijk ‘De Balanskliniek’ (zie de Balanskliniek). De kliniek biedt ondersteuning bij medische of psychische problemen die een bestaande balans dreigen te verstoren, of zelfs al hebben verstoord. 

Daarvoor was hij ondermeer medisch directeur van Spoor6 (behandelcentrum voor verslavingszorg in Bussum), psychiater bij Sitagre en Zorg van de Zaak. Nog eerder wat hij medisch directeur bij Rodersana en Vitaalpunt.

Als publicist schrijft Bram over zijn vak, de gezondheidszorg en over zijn passie hardlopen.

In 2015 stond hij in het theater met Marjolijn van Kooten met het programma Geen paniek. Dit jaar stond hij eveneens in het theater met het programma Wat beweegt de hardloper? met Abdelkader Benali en Hans Koeleman. Hij werkt momenteel  aan een nieuw theaterprogramma.

Bram is als voorzitter van de Mental Health Foundation initiator van het Depressiegala op blue monday (de derde maandag van het jaar).

Korte terugblik

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam (thans GGZ inGeest). In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam, bij het landelijk centrum eetstoornissen Ursula in Leidschendam en op diverse plekken in de GGZ, varierend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Van medio 2009 tot eind 2011 werkte hij als psychiater en medisch directeur voor SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland. In januari 2013 opende Bram samen met zijn vriend en zakenpartner Peter Kuijper Mind&Health. Bij Mind&Health vindt een zogenaamde leefstijlscreening plaats, waarbij integraal wordt gekeken naar alle aspecten van iemands functioneren: eten, bewegen, stress, hersenfuncties en psychologisch onderzoek.

In 2012 begon Bram bij Vitaalpunt, waar men terecht kan voor diagnostiek en behandeling van uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten. Voor nadere info en eventuele aanmelding. In 2015 maakte Bram de overstap naar Zorg van de Zaak en is hij sinds eind 2015 medisch directeur bij Rodersana. Rodersana helpt personen én hun naasten bij het overwinnen van een alcohol-, medicijnen-, drugs-, game-, seks-, internet-, of gokverslaving.

Met Simon van Woerkom schreef hij een boek over Runningtherapie en organiseert hij al jaren een tweedaagse cursus met dezelfde titel,  zie runningtherapie.nl. Sinds 2003 is Bram ook actief als publicist en sinds 2012 als uitgever bij Uitgeverij Lucht en sinds vorig jaar bij Uitgeverij Water.

Bram heeft twee zoons en een dochter.

Bram’s boeken hier te koop

Blog

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!