Loden Last

15,00

Wat gebeurt er ná een zelfmoord? Dan komen voor nabestaanden de vragen. Hadden ze dit kunnen zien aankomen, het misschien voorkomen?

Bram Bakker en Bram Hulzebos stelden deze vragen open en direct aan familieleden en vrienden en kregen opmerkelijke antwoorden.

Bakker en Hulzebos zijn niet bang voor ongemakkelijke conclusies.

Categorie:

Beschrijving

Het taboe rond zelfmoord

Wat gebeurt er ná een zelfmoord? Dan komen voor nabestaanden de vragen. Hadden ze dit kunnen zien aankomen, het misschien voorkomen?

Bram Bakker en Bram Hulzebos stelden deze vragen open en direct aan familieleden en vrienden en kregen opmerkelijke antwoorden. Zo bleken de achterblijvers zich vaak buitengesloten te voelen als hun familielid of vriend in aanraking kwam met professionele hulpverlening. Hoe komt dat? Bakker en Hulzebos zijn niet bang voor ongemakkelijke conclusies. Later voegden de schrijvers nieuw materiaal toe aan Loden last. Ook gingen zij terug naar de nabestaanden om te zien hoe het ze sindsdien verging.

Bram Bakker (1963) is psychiater en schrijver. Hij publiceerde onder meer Te gek om los te lopen, Verademing, Running therapie en Over seks gesproken.

Bram Hulzebos (1968) is journalist en schrijver. Van hem verscheen eerder Een te dunne huid, over de zelfmoord van zijn vader. Zijn boek Ziggy was runner-up voor de Nico Scheepmaker Beker. 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Loden Last” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!