Gevoelige zielen

21,99

In zijn eerdere boek Gevoelsarm (2021) beschreef Bram wat hem deed besluiten zijn registratie als psychiater te laten verlopen. In Oud zeer (2021) verkende hij de pijnlijke gebeurtenissen uit ons jonge leven, ook dat van hemzelf, die ons doen en laten tot op hoge leeftijd kleuren, en die de verklaring vormen van veel gezondheidsproblemen.

Gevoelige zielen is het besluit van een drieluik: een persoonlijke verkenning van het oud zeer, dat zoveel zorgprofessionals zelf met zich meedragen, en waar ze maar weinig bij stilstaan. Ze zijn er eerst voor de ander, en dan pas voor zichzelf. Als we onze gezondheidszorg willen transformeren, en dat is dringend gewenst, kunnen we het beste beginnen met verandering bewerkstelligen bij de mensen die het werk doen: eerst voor jezelf zorgen, daarna voor een ander.

Je kan tot de kerst hier een gesigneerd exemplaar bestellen én een persoonlijk boodschap toevoegen. Bij het afrekenen kan je naast het adres bij het veld ‘bestelnotities’ een (korte) tekst toevoegen waarvan je wilt dat Bram die opschrijft bij zijn handtekening. Een ideaal kerstkado!

Categorie:

Beschrijving

Het boek verschijnt eind september maar je kan hier alvast een gesigneerd exemplaar aanschaffen. 

Gevoelige zielen: De mens achter de hulpverlener

Sinds een paar jaar is Bram Bakker geen medisch specialist meer. Hij hoeft zich in zijn werk met mensen niet meer te laten leiden door bureaucratische procedures en dwingende behandelrichtlijnen.

De oud-psychiater mag zich laten zien als mens. In Gevoelige zielenonderzoekt hij wat voor mensen er schuilgaan achter de professionele gedaante van dokter, verpleegkundige, therapeut of coach. Wat is er te vinden achter het masker van de professionele distantie?

In Gevoelsarm (2021) beschreef hij wat hem deed besluiten zijn registratie als psychiater te laten verlopen. In Oud zeer (2021) verkende hij de pijnlijke gebeurtenissen uit ons jonge leven, ook dat van hemzelf, die ons doen en laten tot op hoge leeftijd kleuren, en die de verklaring vormen van veel gezondheidsproblemen.

Gevoelige zielen is het besluit van een drieluik: een persoonlijke verkenning van het oud zeer, dat zoveel zorgprofessionals zelf met zich meedragen, en waar ze maar weinig bij stilstaan.
Ze zijn er eerst voor de ander, en dan pas voor zichzelf. Als we onze gezondheidszorg willen transformeren, en dat is dringend gewenst, kunnen we het beste beginnen met verandering bewerkstelligen bij de mensen die het werk doen: eerst voor jezelf zorgen, daarna voor een ander

Bram Bakker auteurBram Bakker (1963) was psychiater van 1999-2021. Hij promoveerde op een onderzoek naar de behandeling van paniekaanvallen. Als publicist debuteerde hij in 2003 met Te gek om los te lopen en sindsdien volgden vele boeken, waaronder Verademing, Runningtherapie en recentelijk Gevoelsarm en Oud zeer.

Bakker werkt momenteel als coach, hij staat in het theater en maakt podcasts.

Hij is de initiatiefnemer achter de Balanskliniek, een gezondheidsplatform voor professionals en zorgzoekers.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gevoelige zielen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!