Gezonde hardlooptrend verovert Nederland

ChiRunning, een gezonde hardlooptrend uit Amerika, verovert Nederland. Deze combinatie van hardlopen, mindfulness en Tai Chi zorgt voor minder blessures en gaat psychische klachten te lijf. Vanwege de grote vraag naar deze techniek, krijgt ons land zelfs een speciale opleiding.

Vanaf maandag ligt het eerste Nederlandstalige boek over de gezonde hardlooptrend, de KRACHT van ChiRunning in de winkel. Op vrijdagavond 16 mei staat het Vondelpark in het teken van ChiRunning met een mega-clinic voor ruim 100 deelnemers.

Oost en west
In ChiRunning ontmoeten Oosterse wijsheid en Westerse wetenschap elkaar. De Nederlandse Marion Meesters haalde de hardlooptrend naar ons land. “Het is hardlopen zoals de natuur het bedoeld heeft”, zegt ze. “In de hardloopwereld wordt nogal eens beweerd dat blessures en hardlopen hand in hand gaan. Maar dat is onzin. Verschillende onderzoeken tonen aan dat ChiRunning de kans op vervelende hardloopblessures juist aanzienlijk vermindert.”

Angst en depressie
Rustige duurlopen helpen ook mensen met psychische klachten zoals depressie, burn-out, angst- en stemmingsstoornissen, vermoeidheid en slaapproblemen. “Omdat ChiRunning een mindful manier van hardlopen is, die ook nog eens de kans op blessures sterk vermindert, is het bij uitstek geschikt als basis voor mensen met psychische problemen”, aldus Marion Meesters.

Het boek De KRACHT van ChiRunning is nu al verkrijgbaar bij Uitgeverij Lucht.
Vandaag maandag ligt het ook in de winkel en is het te bestellen via bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *