Evenementgegevens


Op zaterdagmiddag 18 februari geeft Bram Bakker een lezing over ‘Oud zeer’.

De auteur zelf over zijn boek:

“Veel mensen dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. En misschien nog wel meer mensen lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroeiden, de beperkte emotionele beschikbaarheid van hun ouders en andere naasten en een gebrek aan knuffels en complimenten.”

Dit ‘oud zeer’ stak pas na mijn vijftigste flink de kop op, en dat proces veranderde mijn leven ingrijpend. Zo gaat het bij veel meer mensen: ook al kan het jaren lijken dat het er niet is, ‘oud zeer’ verstopt zich in je lichaam en kan ineens tevoorschijn komen.

Ook in dit boek wil ik mijn persoonlijke ervaringen graag met de lezer delen. Daarnaast zal ik het verhaal van een aantal mensen waarmee ik heb gewerkt vertellen en wat meer feitelijke kennis rond de begrippen trauma en affectieve verwaarlozing weergeven. Met daarin speciale aandacht voor de rol van het lichaam bij mentale processen, omdat dit een terrein is dat door de traditionele psychiatrie decennialang werd overgeslagen (maar inmiddels aan een inhaalslag begonnen lijkt).

Het is mijn grootste wens hiermee een kleine bijdrage te geven aan de herwaardering van ‘oud zeer’ als belangrijke verklaring voor veel psychische én lichamelijke klachten in het huidige leven.

Datum/tijd: zaterdag 18 februari 15.00 uur
Toegang vrij (reserveren gewenst)
Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede
Reserveren via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472/ app 06 18336320

Kaartverkoop

Meer informatie.

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!