Evenementgegevens


Bram is één van de spreker op de 8ste nationale Dag Aandacht voor Sterven. 

Op 24 mei vind de 8ste nationale Dag Aandacht voor Sterven plaats. Wij willen gezamenlijk stilstaan bij een ander verhaal over leven en sterven. Een verhaal dat uitnodigt de blik op leven en sterven te verruimen.

Kaarten kan je hier bestellen.

Nationale dag Aandacht voor sterven

Op 24 mei de 8ste nationale Dag Aandacht voor Sterven, organiseren wij het symposium ‘Leven tot je sterft’ over medicalisering bij leven en sterven. Een mooie, lange middag om uitgebreid stil te staan bij sterven en om ons te informeren over de toegenomen medicalisering van life-events.

De locatie in het prachtige Amersfoort is met zorg uitgekozen, Leerhotel Het Klooster.

Symposium Leven tot je sterft

Samen met onze sprekers onderzoeken wij hoe wij ons anno 2023 verhouden tot het sterven. Heeft de voortschrijdende medische wetenschap invloed op ons sterven? Waarom horen we steeds meer van en over palliatieve sedatie? Is het angst en onwetendheid? Gaan wij het gesprek met elkaar aan over ons (eigen) sterven?

Onze sprekers zijn divers en belichten ieder een ander domein van leven en sterven. Sprekers zijn: Ineke Visser, Maarten Scholten, Leonie Vogels en Bram Bakker.

In de afgelopen decennia zijn we ons anders gaan verhouden tot de dood. En dat zien wij terug op plekken waar gestorven wordt. Artsen bespreken de mogelijkheden van euthanasie en palliatieve sedatie met hun patiënten. Het ‘gewone’ sterven komt niet ter sprake. In hospices zien wij de inzet van palliatieve sedatie toenemen. Juist op die plekken waar kennis en wijsheid aanwezig is. En waar mensen in hun leven vastlopen, schrijven psychiaters medicijnen voor. Hebben wij ons eigen leven, ons eigen sterven uit handen gegeven aan medici en andere professionals? Is medicalisering de norm geworden? Deze tijd nodigt ons uit naar binnen te keren en keuzes te maken die gebaseerd zijn op inzicht en vertrouwen.

Voor wie?

Voor medici, verpleegkundigen, verzorgenden, vrijwilligers en beroepskrachten in de palliatieve/terminale zorg, geestelijk verzorgers, uitvaartbegeleiders, ritueelbegeleiders, hulpverleners, coaches en voor wie zich wil informeren en bezinnen op de toegenomen medicalisering van life-events.

Programma Symposium

Inloop: 13.00-13.45 uur
Einde: 18.00 uur

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Prijs: € 72,50 voor 1 of € 135 per 2 tickets (excl. servicekosten via Eventbrite)
Accreditatie: op aanvraag

Kaarten kan je hier bestellen.

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!