Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Veel mensen dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. Ze lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroeiden, de beperkte emotionele beschikbaarheid van ouders, of gebrek aan knuffels en complimenten. Ze werden als kind niet gezien.

Dit ‘oud zeer’ stak bij Bram Bakker zelf pas na zijn vijftigste flink de kop op, en dat proces veranderde zijn leven ingrijpend. Zo gaat het bij veel meer mensen: ook al kan het jaren lijken dat het er niet is, ‘oud zeer’ verstopt zich in je lichaam en kan ineens tevoorschijn komen. Zijn boek ‘Oud zeer, Over vroeger dat nog pijn doet’ staat al weken in de bestsellerlijsten.

Bram Bakker, ex-psychiater, legt in deze 1-daagse training uit wat zijn ‘oud zeer’-gesprekken met cliënten waardevol maakt.  Daarnaast geeft hij feitelijke kennis rond de begrippen trauma en affectieve verwaarlozing. Met daarin speciale aandacht voor de rol van het lichaam bij mentale processen, omdat dit een terrein is dat door de traditionele psychiatrie decennialang werd overgeslagen (maar inmiddels aan een inhaalslag begonnen lijkt).

Bram Bakker ziet graag een herwaardering van ‘oud zeer’ als belangrijke verklaring voor veel psychische én lichamelijke klachten in het huidige leven.

In deze interactieve 1-daagse training op 24 november 2023 bespreekt Bram Bakker naast theorie en casusbesprekingen vooral hoe je zelf met dit thema in jouw praktijk aan de slag kunt gaan

Meer info en aanmelden op avleg.nl.

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!