Bram werd geïnterviewd door Marjolein Berendsen voor haar bijzondere podcast ‘Holistisch leven.’

In deze podcastaflevering heeft Marjolein een prachtig gesprek met Bram Bakker die inspirerende inzichten geeft. Hij is een gewaardeerde Nederlandse psychiater, schrijver en spreker. Bram, een ware ontdekkingsreiziger op het pad van geestelijke gezondheid, neemt ons mee op een hartverwarmende reis van zelfontdekking en innerlijke rust. Hij is als die ene vriend die je liefdevol bij de hand neemt.

Zijn verhaal begon in de diepten van de menselijke geest, maar nu deelt hij de uitnodiging om samen te graven, te begrijpen en te groeien. Zijn boeken voelen aan als knusse omhelzingen, als uitnodigingen om diep in onszelf te duiken. Bram is niet alleen een psychiater; hij is een stralende lichtbrenger die ons aanmoedigt om het warme licht van bewustzijn te omarmen en de sereniteit van innerlijke vrede te ontdekken.

In deze bijzondere aflevering deelt Bram zijn persoonlijke worsteling met het psychiaterlabel en hoe hij uiteindelijk ontdekte dat hij meer is dan zijn beroep. Na een intense ziekte leerde hij vertragen, waardoor zijn lichaam de ruimte kreeg om te genezen. Bram deelt ook zijn zoektocht naar meer persoonlijk en warm contact met zijn cliënten, wat leidde tot het afscheid nemen van zijn rol als psychiater en het omarmen van schrijven als een krachtig middel tot expressie en heling.

In deze podcast nodigt Bram ons uit om eerst te voelen en dan ons verstand te gebruiken. Hij deelt inzichten over hoe we heling kunnen ervaren door verbinding te maken met ons gevoel. Hij daagt hulpverleners uit om te reflecteren op waarom ze bepaalde hulp willen bieden, en benadrukt dat dit vaak betekent dat ze zelf ook hulp nodig hebben op dat specifieke gebied. Verwacht een aflevering vol warmte en wijsheid, waarin Bram ons aanmoedigt om dieper in onszelf te kijken en op zoek te gaan naar echte verbinding en heling.

Je kan het gesprek hier beluisteren:

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!