Bram werd geïnterviewd door Dineke van Kooten over onder andere zijn net verschenen boek ‘Oud zeer.’

Hieronder een verslag

Psychiater Bram Bakker sprak op donderdagavond 17 november 2022 in de Hillegondakerk te Rotterdam met Dineke van Kooten over het leven van Bram Bakker zelf, dat weergegeven is in zijn net uitgekomen boek ‘Oud zeer’.

‘Alleen de liefde tot het eigen, diep verwonde zelf, geeft een mens de mogelijkheid zich op te richten.’

Alleen al deze quote van Jan Foudraine (‘Bunkerbouwers, ontmoetingen met afgeslotenen’, 1997) op het boek van Bram Bakker gaf al genoeg stof voor een interessant gesprek! Bram Bakker (1963) is ex-psychiater, publicist en spreker. Hij is ook auteur van diverse (interessante) boeken. Hij liet zich door Dineke tot op het bot bevragen!

Oud zeer – wie kent het niet? Vaak willen we er niet over praten! Wat geweest is, is geweest!, hopen we. Maar wat geweest is, zijn de bouwstenen van vandaag. Want het vormt onze overtuigingen en aannames over onszelf.  Bram Bakker zegt in een interview:

“Maar dankzij levenslange therapie en ouder worden kan ik inmiddels met enige mildheid naar mezelf kijken.”

Bram Bakker zegt ook: “Relatietherapie is de meest onbenutte behandelvorm in Nederland. () Veel mensen kunnen bijvoorbeeld hun relatie redden door in therapie te gaan’

Over OUD ZEER en de invloed daarvan op relaties gaan we het hebben in Podium VanKooten. Het werd een openhartig gesprek.

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!