Door een gezond en vervuld leven is een goede balans in je leven essentieel. Maar hoe bewaak je die persoonlijke balans?

Psychiater Bram Bakker gaat in de podcastserie van De Balanskliniek in gesprek met bijzondere en inspirerende gasten om een antwoord te vinden op deze vraag.

Vandaag: Christiaan Rhodius. 

Als student geneeskunde werkte Christiaan al als vrijwilliger in een hospice, en nog steeds is het zijn lust en leven. Werken met mensen in de laatste fase geeft het leven extra kleur. Deze boodschap staat ook in het boek ‘Omdat we leven’, over ‘zijn’ hospice Bardo, dat twintig jaar bestaat.

Wat beweegt een specialist ouderengeneeskunde in een hospice te gaan werken? Wat kan een arts betekenen voor mensen in de allerlaatste fase van het leven? Hoe gaan dokters om met de onvermijdelijkheid van de dood? Waarom is ‘uitbehandeld’ zo’n nare term?

Het hospice Bardo / Leven in de laatste fase bestaat deze maand twintig jaar, en dokter Christiaan Rhodius werkt er met heel veel plezier. Hij maakte een prachtig boekje, dat een mooie inkijk geeft in het hospice. En in dit gesprek vertelt hij over zijn drijfveren, en veel meer

 

 

 

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!