Laat ik er geen doekjes om winden: het is een pittige uitdaging om iets positiefs te organiseren in deze tijd.

Met een aantal andere oudere jongeren bedacht ik een online event voor de jeugdigen onder ons, Bright Monday.

Op de dag die spreekwoordelijk de somberste van het jaar heet: Blue Monday, de derde maandag van januari. Inspiratie en vrolijkheid voor de jonge mensen die het meest lijden onder de pandemie. Niet de somberheid benadrukken, zoals in veel mediaberichten, maar het licht aan het einde van de tunnel.

We hebben een theater van waaruit we uitzenden. Voor de camera’s in het Posttheater in Arnhem treden artiesten op, en we willen graag inspirerende filmpjes. Zoveel mogelijk voor en door jonge mensen. Als je het vertelt vindt iedereen het een goed idee. Vooral ouders, tot nu toe…

Wat me verbaast, en ook wel teleurstelt, is de bereidheid van de jongeren zelf om iets bij te dragen. Of bereiken we ze gewoon niet, tot nu toe? Mensen die veel en vaak filmpjes posten van zichzelf op sociale media zeggen domweg geen tijd te hebben. En zo hebben we dus nog geen prominente tiktokker kunnen strikken, geen tiener met duizenden volgers op Insta of iets vergelijkbaars. Ik weet niet hoe het komt, en vraag me vooral af hoe het dan wel moet.

En toen dacht ik: hier op Facebook zitten de ouders van die kids, misschien kunnen die helpen? Voor de volledigheid: geheel non-profit, de organisatoren dekken evt tekorten uit persoonlijke middelen, etc… Een eenmalig event, geheel op zichzelf staand.

Dus: ken je iemand die iets kan/wil bijdragen aan Bright Monday? Stuur me even een email naar bram@uitgeverijlucht.nl, dan krijg je instructies…

Dank alvast, en bedenk: ‘Delen is helen’

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!