Terwijl Nederland zich bezig houdt met voetbal is in Frankfurt overal de triatlon zichtbaar en voelbaar.

Het wordt een mega-happening, met 3000 deelnemers en honderdduizenden toeschouwers. Als simpele herintreder word ik er wel een beetje nerveus van. Ik heb maar een gewone fiets en ben nog niet half zo afgetraind als al die mannen die hier met hun strak geschoren benen door de stad rennen of fietsen. Het lijkt alsof ze allemaal nog aan het trainen zijn voor morgen.

De organisatie is extreem strak, met 4300 vrijwilligers die precies weten wat hun taak is. IronMan rules…

Mijn fietsje staat nu 16 km verderop te wachten en daar zijn ook mijn fietskleren al. De hardloopoutfit ligt in een vrachtwagen die naar het tweede wisselpunt gaat.

En voorlopig ga ik gewoon lekker voetbal kijken, ook om 22 uur nog. Met Fimme Bakker en drie anderen. Dat ik om 5 uur op moet is geen reden om in bed te gaan liggen en daar geen oog dicht te doen. Een twee biertjes op de goede afloop vergun ik mezelf ook. Hup Holland Hup!

 

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!