Vijfdaagse retraite zelfzorg voor dokters in Spanje

1.808,95

Inge Kroese was huisarts maar coacht nu zorgprofessionals vanuit een ander perspectief (waaronder systemisch werken) in haar bedrijf Hartlanders. Bram Bakker was psychiater en coacht nu zorgprofessionals en schreef er een boek over ‘Gevoelige zielen’. Inge en Bram willen in deze vijfdaagse retraite dokters helpen om te reflecteren op hun rol als professional. Dat doen we met behulp van uiteenlopende vormen van lichaamswerk, zoals familieopstellingen en verbonden ademen. Datum: 13 – 18 oktober.

 

9 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Zelfzorg voor dokters

Je hoort het steeds vaker: ‘De zorg is zelf ziek.’

Het lijkt ons moeilijk te objectiveren, maar dat er in ieder geval veel ziekteverzuim is onder zorgprofessionals is een onmiskenbaar feit. En dat dokters vaak beter voor hun patiënten zorgen dan voor zichzelf weten we ook al heel lang.

Steeds meer dokters hebben moeite om hun werk te blijven doen zonder zichzelf te overbelasten. En er verlaten ook serieuze aantallen het vak, vanwege de werkdruk. Is dat een onvermijdelijke uitkomst, of had preventie iets kunnen uitrichten?

In ieder geval is er weinig twijfel dat tijd voor kritische zelfreflectie en aandacht voor de emotionele belasting van het werk als dokter vaak onvoldoende ruimte krijgt. Pas als de burn-out zich daadwerkelijk aandient is er de realisatie dat de voortekenen er vaak al lang waren. Maar niet werden gesignaleerd of genegeerd, omdat de hulpbehoevende patiënt als vanzelf de eerste is die aandacht krijgt.

Retraite

Inge Kroese was huisarts, maar besloot het vak te verlaten nadat zij een nog grotere liefde vond in het begeleiden van mensen. Ze volgde meerdere opleidingenin onder andere een systemisch werken en coacht sindsdien onder meer zorgprofessionals vanuit een ander perspectief in haar bedrijf Hartlanders.

Bram Bakker was psychiater, maar kon zich niet meer vereenzelvigen met de manier waarop het vak moest worden uitgeoefend volgens de instanties. Hij coacht ook zorgprofessionals nu en schreef er een boek over ‘Gevoelige zielen’.

Inge en Bram willen in deze vijfdaagse retraite dokters helpen om te reflecteren op hun rol als professional, en hoe die zich verhoudt tot de mens, partner, ouder of kind die ze ook zijn. Dat doen we met behulp van uiteenlopende vormen van lichaamswerk, zoals familieopstellingen en verbonden ademen. Waarbij iedere uitkomst die goed is voor een deelnemer ook goed is voor ons. We veroorloven ons geen oordeel m.b.t. het professionele functioneren van onze deelnemers.

Praktische informatie

De retraite vindt plaats op een stille plek, die uitnodigt tot reflectie. Ons huis is ongeveer drie kwartier verwijderd van de kust tussen Valencia en Alicante, in een schilderachtig dal. Je kunt per auto komen, of vliegen op een van beide steden.

We beginnen op zondagavond 13 oktober, je bent welkom vanaf 16 uur. En we eindigen op vrijdagochtend 18 oktober, vanaf 10 uur vertrek. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Er kunnen maximaal tien mensen deelnemen. Iedereen deelt een kamer met een andere deelnemer (van hetzelfde geslacht).

Kostprijs is 1.495 euro per persoon (excl BTW; 1.808,95 inclusief BTW), aanmelden kan via bram@brambakker.com.

Bij vragen kun je contact opnemen met Bram, via een DM op LinkedIn (Bram Bakker) of Instagram (@brampsy) of een email aan bram@brambakker.com.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vijfdaagse retraite zelfzorg voor dokters in Spanje” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!