Mateloos

psychiatrie

Mateloos

Over Verslavingen in soorten en maten

2014

Bram Bakker & Meindert Inderwisch

De een raakt verslaafd omdat de cultuur een bepaald gebruik aanmoedigt, de ander door de stress die het bestaan met zich meebrengt. Het gaat bijna altijd om de verdoving van de realiteit. Of we die realiteit nu tijdelijk verzachten met drugs, drank, medicijnen, eten (of juist niet eten), winkelen, seks, gamen, sporten, tv of internet, uiteindelijk leggen we het af omdat ons brein (niet ons verstand!) op de loop gaat met de kunstmatige geluksimpulsen waarmee we het bestoken.

We worden mateloos, maar herkennen dat aanvankelijk niet. De overgang van schijnbaar onschuldiger naar ernstiger vormen van verslaving verloopt vaak ongemerkt – tot het te laat is.

Mateloos is een informatief en oprecht boek over verslaving, geschreven vanuit zowel professionele als persoonlijke ervaring. Naast nuttige informatie voor verslaafden zelf, hun omgeving en behandelaars, bevat dit boek indringende getuigenissen van (ex-)verslaafden. Hun openhartige en troostrijke verhalen bieden herkenning en inzicht voor wie de mens wil zien achter de verslaafde of juist de verslaafde in ieder mens.

 

Bestel het boek

 

Bibliografische info

Auteur(s): Bram Bakker & Meindert Inderwisch

Jaar van publicatie: 2014

Aantal pagina's: 192

ISBN nummer: 978 9491 729 102

Uitgever: Uitgeverij Lucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *