Bram

Momenteel

Bram uitgever bij Uitgeverij Lucht en uitgeverij Water, zie uitgeverijlucht.nl.

Daarvoor was hij ondermeer psychiater bij Sitagre (zie website) en bij Zorg van de Zaak, zie zorgvandezaak.nl. Nog eerder wat hij medisch directeur bij Rodersana, zie rodersana.nl en Vitaalpunt (vitaalpunt.nl).

Daarnaast schrijft hij over zijn vak, zie boeken en blog, en speelt hij sinds 2015 met Marjolijn van Kooten het programma Geen paniek in de Nederlandse theaters, zie Bakker & Van Kooten. Bram is als voorzitter van de Mental Health Foundation initiator van het tweede Depressiegala op blue monday 16 januari 2017.

 

 

Korte terugblik
Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam (thans GGZ inGeest). In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

 

Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam, bij het landelijk centrum eetstoornissen Ursula in Leidschendam en op diverse plekken in de GGZ, varierend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Van medio 2009 tot eind 2011 werkte hij als psychiater en medisch directeur voor SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland. In januari 2013 opende Bram samen met zijn vriend en zakenpartner Peter Kuijper Mind&Health, zie mindandhealth.nl. Bij Mind&Health vindt een zogenaamde leefstijlscreening plaats, waarbij integraal wordt gekeken naar alle aspecten van iemands functioneren: eten, bewegen, stress, hersenfuncties en psychologisch onderzoek.

 

In 2012 begon Bram bij Vitaalpunt, waar men terecht kan voor diagnostiek en behandeling van uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten. Voor nadere info en eventuele aanmelding, zie vitaalpunt.nl. In 2015 maakte Bram de overstap naar Zorg van de Zaak en is hij sinds eind 2015 medisch directeur bij Rodersana. Rodersana helpt personen én hun naasten bij het overwinnen van een alcohol-, medicijnen-, drugs-, game-, seks-, internet-, of gokverslaving.

 

Met Simon van Woerkom schreef hij een boek over Runningtherapie en organiseert hij al jaren een tweedaagse cursus met dezelfde titel,  zie runningtherapie.nl. Sinds 2003 is Bram ook actief als publicist (bekijk hier een overzicht van zijn boeken) en sinds 2012 als uitgever bij Uitgeverij Lucht, zie uitgeverijlucht.nl.

 

Bram woont samen en heeft twee zoons en een dochter.