Vrijbewijs

Vrijbewijs

In Vrijbewijs laten Marina van der Wal en Bram Bakker met veel humor zien hoe je omgaat met pubers en de onvermijdelijke gesprekken over seks.

Dit boek maakt de seksuele voorlichting een stuk makkelijker en laat zien dat de manier waarop je als ouders met elkaar omgaat een grote invloed heeft op de manier waarop kinderen denken over relaties en intimiteit. In deze veranderde wereld moeten ouders en opvoeders zich opnieuw leren verhouden tot seksualiteit en de manier waarop ze daarover praten met hun kinderen.

Op basis van hun eigen ervaringen en de meest recente onderzoeken geven opvoedkundige Marina van der Wal en psychiater Bram Bakker informatie over hoe je je kind het best op weg kunt helpen bij liefde en seks.

Bestel Geluk uit een potje direct bij bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_58be9871ad3e9_selected-products” products=”9200000057137686″ name=”Vrijbewijs” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geluk uit een potje

Geluk uit een potje

Er zijn deskundigen die er maar op blijven hameren dat we depressies nog altijd niet goed herkennen, en daardoor ook onvoldoende behandelen.

Dat is vast waar, maar tegelijkertijd kunnen we vaststellen dat het aantal gebruikers van antidepressiva, slaaptabletten, kalmeringsmiddelen en ADHD-medicatie gestaag blijft groeien. Zonder dat er minder psychisch leed is trouwens, want deze pillen hebben niet kunnen voorkomen dat het aantal mensen met psychische klachten blijft groeien.

In “Geluk uit een potje” stelt Bram Bakker de lezer (en zichzelf) de vraag waarom we zoveel psychofarmaca (de verzamelnaam) zijn gaan gebruiken. Terwijl tegelijkertijd steeds duidelijker is geworden dat het meestal niet tot genezing leidt, het slikken van een antidepressivum of iets anders.

Voor Bram staat vast dat er veel te veel mensen psychofarmaca slikken, en dat dit de kans op ‘gezond’ herstel niet echt vergroot. “Geluk uit een potje” is een prikkelend boek over een verzwegen maatschappelijk probleem: het massale gebruik van veronderstelde gelukspillen…

 

Bestel Geluk uit een potje direct bij bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e13557dbc7a_selected-products” products=”9200000045904591″ name=”Gelukuiteenpotje” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Blijf beter!

Blijf beter!

De gezondheidszorg verkeert in zwaar weer. De consument wil gebruik maken van alle mogelijkheden in de zorg, liefst ook nog op kosten van een zorgverzekeraar. En artsen, zorgmanagers en bedrijven die hun geld verdienen in de zorg hebben er ook geen belang bij om het eens fundamenteel anders te gaan doen. Toch zal dat moeten: onze leefwijze wordt steeds ongezonder, en die trend moet gekeerd worden.

Er zijn mogelijkheden genoeg om dat te doen. In dit prikkelende boek geeft psychiater Bram Bakker zijn visie op de toekomst van onze gezondheid, een visie die hij in twintig jaar op de werkvloer van de zorg heeft ontwikkeld. Het gaat over het onzinnige onderscheid tussen lichamelijk en psychisch, over stress en overbelasting, de noodzaak om voldoende te bewegen en om te investeren in preventie.

Blijf beter! is verplichte kost voor iedereen die betrokken is bij kwesties rond gezondheid en ziekte.

 

Bestel het boek

 

Blogberichten over Blijf Beter!

[display-posts tag=”blijf-beter” include_date=”true” date_format=”j F Y”]

 

Over seks gesproken

Over seks gesproken

In Over seks gesproken zoekt Bram Bakker naar antwoorden op vragen over seks die bij velen leven: Is porno schadelijk? Bestaat seksverslaving? Wat is normaal als het over seks gaat? Tegenwoordig raakt het spreken over seks steeds meer in de taboesfeer. Als consumptiemiddel heeft het sinds de jaren negentig echter, mede door internet, een hoge vlucht genomen. Dat deze tegenstrijdigheid tot verwarring en zelfs grote problemen kan leiden, heeft Bakker in zijn psychiatrische praktijk kunnen constateren.

Aan de hand van talrijke voorbeelden uit zijn spreekkamer pleit Bram Bakker voor herwaardering van seks als gespreksonderwerp. Daarbij stelt hij monogamie binnen relaties als doel.

 

Bestel het boek

 

‘Bram Bakker redeneert oprecht en met passie. De patiënt die een betrokken psychiater zoekt, is bij hem aan het goede adres.’ aldus de Volkskrant. 

Gekkenwerk

Gekkenwerk

Een nieuwe bundel columns van de meest kritische en uitgesproken psychiater van Nederland.

Kun je leven met een seriemoordenaar zonder dat je iets van zijn gruweldaden merkt? Is het van belang dat iedereen weet dat René van der Gijp aan een psychiatrische stoornis leed? En hoe staat je relatie ervoor als je Vijftig tinten grijs nodig hebt om je seksleven te reanimeren? Bram Bakker geeft het antwoord.

 

Bestel het boek direct bij Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e1340d9441e_selected-products” products=”9200000023013490″ name=”Gekkenwerk” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Bram Bakker redeneert oprecht en met passie. De patiënt die een betrokken psychiater zoekt, is bij Bakker zonder meer aan het goeie adres.
– DE VOLKSKRANT

Hij typeert mode-kwalen en geeft een uitstekend beeld van de discussie over moderne antidepressieve medicijnen en de moderne anti-psychotica.
– NRC HANDELSBLAD

De halve van Egmond

De halve van Egmond

Hardlopen is zijn grote passie en zijn eerste boek dat niet over de psychiatrie gaat, kon dan ook geen ander onderwerp hebben. Toch leest u in het boek meer dan de avonturen van Bakker bij de Amsterdamse en Rotterdamse marathon, of zijn favoriete wedstrijd: de halve marathon van Egmond.

Hij bespreekt ook de positieve effecten van het hardlopen op de psyche, de rol van bewegen in de strijd tegen het overgewicht en de redenen dat hardlopen nog steeds geen erkende medische behandeling is. Zelfs de schaarse schaduwkanten van het hardlopen komen aan bod: de saaie lange duurlopen in de voorbereiding op een marathon of de frustratie van een blessure die alle trainingsschema’s ontwricht. En de donkere zijde van het karakter die er toe kan leiden dat een betere tegenstander toch verslagen wordt…

Ook allerlei historische gebeurtenissen op het terrein van de wedstrijdatletiek komen aan de orde, zoals de losse veter van Gerard Nijboer, op weg naar zijn Europese titel, of de legendarische, maar aan lager wal geraakte Henri Rono, die altijd gas gaf als hij versnelde. Alles bij elkaar geeft dit boek een kijkje in het binnenste van een gepassioneerde hardloper. Het zal bij soortgenoten een blij gevoel van herkenning veroorzaken en bij buitenstaanders wellicht iets meer begrip voor de rennende medemens.

De halve van Egmond is verschenen bij Het Sporthuis.

 

Bestel het boek bij Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e13e35ebedc_selected-products” products=”1001004004484734″ name=”Dehalvevanegmond” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Fragment:

Van alle dokters zijn de psychiaters het ongezonds: ze slikken vaak grote hoeveelheden van de pillen die eigenlijk voor hun patienten zijn bedoeld. Ze zijn zelf depressief of in de war en knopen zich gemiddeld vaker op dan hun collega-artsen. Lang verkeerde ik in de veronderstelling dat ik een psychiater was voor wie die statistieken niet golden. Weliswaar had ik een zoon uit een gesneuvelde relatie, maar ik had geen verslaving of vervelende ziekten. En zeker geen psychiatrische stoornis.

Over dat laatste begon ik te twijfelen toen we net terugkwamen van vakantie en ik mijn vriendin meldde direct even een trainingsrondje te moeten lopen. Ik wilde namelijk een inschatting maken van mijn conditie. Haar reactie luidde: het is een ziekte, dat lopen van jou! Dat had vermoedelijk te maken met het moment. Het was half twaalf ’s avonds en we hadden net 16 uur in de auto gezeten.”

Quotes:

  • Bakker biedt een aardig inzicht in de verrukkingen en de gruwelen van het rennen. En passant brengt hij een mooi eerbetoon aan Nederlands beste loper ooit, de onderschatte Gerard Nijboer. – Elsevier.
  • Bakker vertelt aanstekelijk en herkenbaar. – De Volkskrant.
  • ‘De halve van Egmond’ vind ik verrassend stimulerend en goed. – Gerbrand Bakker.
  • Dat is toch een heel fijn boekje, dat je daar hebt geschreven. Ik denk dat elke hardloper het wel wil hebben en zal lezen. –Abdelkader Benali.
  • Een interessant boek. – NBD BiblionEen prikkelende zienswijze. – Het Parool

Lees ook het in 2009 verschenen boek New York New York over de 100 dagen voorbereiding op de New York Marathon.

Verademing

Verademing

De Boeddhistische monnik, de topsporter en de gezonde mens hebben met elkaar gemeen dat ze, in rust, niet te snel ademhalen. Onder een fysieke inspanning is een gezonde ademfrequentie namelijk vier tot acht keer per minuut.

Veel mensen echter ademen continu sneller, tot meer dan twintig keer per minuut. Dat is zinloos en energievretend en het is oorzaak van uiteeenlopende klachten als burn-out, depressie, overgewicht, hartkloppingen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen, obstinatie en angststoornissen.

Hoe komt dit? Wat gebeurt er dan in je lijf? En wat kun je er zelf aan doen om het op te lossen? Daar gaat dit boek over.

Bestel het boek

Mateloos

Mateloos

De een raakt verslaafd omdat de cultuur een bepaald gebruik aanmoedigt, de ander door de stress die het bestaan met zich meebrengt. Het gaat bijna altijd om de verdoving van de realiteit. Of we die realiteit nu tijdelijk verzachten met drugs, drank, medicijnen, eten (of juist niet eten), winkelen, seks, gamen, sporten, tv of internet, uiteindelijk leggen we het af omdat ons brein (niet ons verstand!) op de loop gaat met de kunstmatige geluksimpulsen waarmee we het bestoken.

We worden mateloos, maar herkennen dat aanvankelijk niet. De overgang van schijnbaar onschuldiger naar ernstiger vormen van verslaving verloopt vaak ongemerkt – tot het te laat is.

Mateloos is een informatief en oprecht boek over verslaving, geschreven vanuit zowel professionele als persoonlijke ervaring. Naast nuttige informatie voor verslaafden zelf, hun omgeving en behandelaars, bevat dit boek indringende getuigenissen van (ex-)verslaafden. Hun openhartige en troostrijke verhalen bieden herkenning en inzicht voor wie de mens wil zien achter de verslaafde of juist de verslaafde in ieder mens.

 

Bestel het boek

 

Sporten voor beginners

Sporten voor beginners

Beginners die gaan sporten voor hun gezondheid kiezen vaak voor hardlopen of de sportschool. Deze twee sporten komen in dit boek dan ook ruim aan bod. Bram Bakker en Koen de Jong ervaren zelf dagelijks de positieve effecten van slim sporten en goed ontspannen. En omdat ze zelf ook een volle agenda hebben, kennen ze de valkuilen goed. Toch lukt het ze om wekelijks drie keer te sporten en tijd vrij te maken voor de ademhalingsoefeningen.

Hoe doen ze dat? Wat hebben ze eraan? Waarom staat sport hoog op de to-dolijst van Bakker en De Jong? Het antwoord op deze vragen delen ze graag via hun boeken en tijdens lezingen in het land. Wie ze eens samen heeft zien optreden, weet zeker: ze schrijven niet over sport en ontspanning, ze doen het.

 

Bestel het boek

 

New York New York

New York New York

Nadat hij al vele marathons op vaderlandse bodem had volbracht, vertrok Bram Bakker eind 2006 naar de Verenigde Staten om voor het eerst deel te nemen aan de opwindendste en grootste marathon ter wereld, die van New York. Bijna waanzinnig werd de rennende psychiater toen hij door gelukkige omstandigheden pal naast zijn sportieve idool Lance Armstrong aan de start stond, en zij aan zij zo’n tien kilometer met hem door Brooklyn rende, waar net als in alle andere buurten van The Big Apple duizenden enthousiaste toeschouwers de lopers fanatiek aanmoedigden. Deze overweldigende ervaring maakt Bakker tot een ware pleitbezorger van deelname aan deze wedstrijd: ‘Als je dan toch een marathon wilt lopen, doe het dan hier!’

In 2008 ging hij voor de tweede keer, met het ambitieuze doel deze wedstrijd (met zijn lange bruggen en geaccidenteerd parcours) binnen drie uur te voltooien. De midlifecrisis van een vijfenveertigjarige, of een realistisch doel?

In New York, New York beschrijft Bakker de periode van honderd dagen voorafgaand aan de marathon, waarin hij voor het eerst van zijn leven op schema’s traint en zich regelmatig afvraagt waar hij mee bezig is. En naast terugblikken op zijn deelname aan de New York Marathon van 2006 verhaalt Bakker uiteraard gedetailleerd over het evenement zelf: de belevenissen te midden van veertigduizend lopers en twee miljoen toeschouwers, op een zondag in november.

 

Bestel het boek bij Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e13f342a238_selected-products” products=”1001004006539175″ name=”Newyorknewyork” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De dwarse psychiater

De dwarse psychiater

Bram Bakker (1963) kan gezien worden als een van de meest kritische en uitgesproken psychiaters die er is. Hij baarde opzien met Te gek om los te lopen en Te zot voor woorden, zeer kritische boeken over de psychiatrie en de organisatie daarvan. Daarnaast spreekt hij ook zijn mening uit in columns die hij schrijft voor diverse tijdschriften, dagbladen en internet. In De dwarse pscyhiater is een bundeling gemaakt van zijn meest spraakmakende, uitgesproken en interessantste columns.

 

Bestel het boek op Bol.com

 

[bol_product_links block_id=”bol_57e1416271448_selected-products” products=”1001004006182127″ name=”Dedwarsepsychiater” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Runningtherapie

Runningtherapie

Freud noemde een depressie ‘een naar binnen gekeerde agressie als gevolg van verlies van bronnen van liefde en zekerheid’. Het gevoel van hulpeloosheid dat hierdoor kan ontstaan en dat vaak gepaard gaat met negatieve verwachtingen over eigen prestaties, kan men met hardlopen proberen om te buigen.

Runningtherapie is een zeer effectieve manier om succeservaringen te genereren, depressieve gevoelens te verminderen en vertrouwen in eigen kunnen te verbeteren. Maar ook bij angstklachten en diverse psychiatrische ziekten (eetstoornissen, schizofrenie en persoonlijkheidsproblematiek) kan een runningtherapeut een belangrijke schakel zijn in een multidisciplinaire aanpak van de problemen.

Om hardlopen als middel effectief in te kunnen zetten, wordt gebruik gemaakt van objectief meetbare prestatieverbeteringen, zoals het verlengen van de trainingsduur of het langer kunnen verblijven binnen een vooraf opgegeven hartslagzone. Het hardlopen wordt als activiteit op zich gewaardeerd: er wordt geen vergelijking gemaakt met andere lopers en er worden geen prestatiedoelen gesteld.

Het boek Runningtherapie wordt als ondersteuning gebruikt in de cursus runningtherapie en is een informatiegids voor iedereen, die hardlopen wil inzetten om zichzelf beter te voelen of om een ander zich beter te laten voelen.

 

Bestel het boek op Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e142c743027_selected-products” products=”1001004006043366″ name=”Runningtherapie” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Nuttig en interessant pionierswerk – Jan Luitzen, Friesch Dagblad
Met ‘Runningtherapie’ tonen de auteurs aan, dat hardlopen een uitstekend geneesmiddel kan zijn om je in deze maatschappij staande te houden – Harry ten Asbroek, Parool

Simon van Woerkom is fysiotherapeut en runningtherapeut in het multidisciplinaire gezondheidscentrum De Kroonsteen in Malden, en een van de pioniers op het gebied van runningtherapie. Hij is auteur van de door hem in 2003 ontwikkelde post-hbo-cursus ‘Runningtherapie’. Bezoek ook runningtherapie.

Cowboy in de psychiatrie

Cowboy in de psychiatrie

Bram Bakker is psychiater en publicist end eed met zijn eerste boek Te gek om los te lopen veel stof opwaaien. Door zijn onomwonden kritiek op de klinische praktijk in psychiatrische instellingen, het gebrek aan bevlogenheid van vakgenoten en geijkte behandelmethodes zwengelde hij het debat over de stand der psychiatrie weer aan. In zijn tweede boek Te zot voor woorden neemt Bram Bakker opnieuw de wereld van de psyche en de psychiatrie op de schop. In Cowboy in de psychiatrie zijn beide boeken opgenomen.

Bundeling van Te gek om los te lopen en Te zot voor woorden, de eerste twee boeken die Bram Bakker over psychiatrie schreef.

 

Bestel dit boek op Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e1402b2ba77_selected-products” products=”1001004005771399″ name=”Cowboyindepsychiatrie” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Te zot voor woorden

Te zot voor woorden

Toen psychiater Bram Bakker begin 2003 als schrijver voor een groot publiek debuteerde met Te gek om los te lopen had hij geen idee van de reacties die het boek los zou maken. In alle mogelijke media werd uitvoerig aandacht besteed aan het boek, en er werden in korte tijd meer dan 12.000 exemplaren van verkocht. De frisse kritische blik van de schrijver en de makkelijk te lezen teksten over ingewikkelde problemen van de psyche werden geroemd. De ongezouten kritiek op zijn collega’s maakte Bakker bij zijn vakbroeders niet populair. Ondertussen hield de media-aandacht aan: Hans Polak portretteerde hem in een veelgeprezen tv-documentaire met als veelzeggende titel ‘De dwarse psychiater’.

In Te zot voor woorden gaat Bakker verder waar Te gek om los te lopen ophield: met kritische, maar ook geestige kanttekeningen bij uiteenlopende zaken die de psychiatrisch patient en de mensen die daar beroepshalve bij betrokken zijn bezig houden, zoals: de gevaren van antidepressiva, de organisatorische misstanden en de gebrekkige feitenkennis rond de psyche bij de meeste mensen. Ook laat Bakker opnieuw zijn licht schijnen over het controversiële thema van het toelaten van persoonlijke gevoelens in de patient-arts relatie. Nuchter, gedreven, realistisch, helder en betrokken neemt Bram Bakker stelling, tegen alle modes, de gevestigde orde en achterhaalde ideeën in.

 

Bestel het boek op Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_57e141eda1e76_selected-products” products=”1001004002610520″ name=”Tezotvoorwoorden” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Quotes:

  • Bakker zegt een paar praktische, verstandige dingen, bijvoorbeeld over het (verslavende) gebruik van pillen, het nut en onnut van modieuze diagnoses, het belang van differentiatie en marktwerking in de psychiatrie, en het dubieuze accent dat sommige therapeuten leggen op de autonomie van de patient – HP/De Tijd
  • Het aardige van Bakker is dat hij niet zomaar als een querulant weg te zetten is. Weliswaar is hij nogal gelijkhebberig en niet vies van een relletje, maar hij laat zich in zijn betogen toch in de eerste plaats leiden door wetenschappelijk verantwoorde overwegingen. Hij is niet iemand die zomaar wat roept – Psy
  • Het boek legt veel interessante pijnpunten van de Nederlandse psychiatrie bloot: de doorgeslagen pillencultuur, onze vreemde omgang met psychiatrische zwervers, de onzin van burn-out en ADHD, het gebrek aan betrokkenheid van psychiaters en de schizofrenie van veel criminelen – Intermediair
  • Bram Bakker redeneert oprecht en met passie. De patient die een betrokken psychiater zoekt, is bij Bakker zonder meer aan het goeie adres – De Volkskrant
  • Veel van wat er in Te zot voor woorden staat is even waar en nauwkeurig als dat wat in Te gek om los te lopen te lezen valt – Gemm.nl
  • Bram Bakker typeert mode-kwalen als burn-out en chronische vermoeidheid raak en geeft een uitstekend beeld van de discussie over moderne antidepressieve medicijnen en de moderne anti-psychotica – NRC
  • Dit boek is genuanceerder dan Te gek om los te lopen, maar boet niets aan oorspronkelijkheid in, de essentie van ieder hoofdstuk is onontkoombaar en grondig vastgelegd. Het stilisme van Bakker is ten opzichte van zijn eerste boek radicaal verbeterd – M.Inderwisch
  • Op een boeiende en toegankelijke manier schrijft hij over vele psychiatrische onderwerpen. [ ]Meestal aan de hand van concrete voorbeelden geeft Bakker glasheldere en genuanceerde uitleg. Dit boek is daarom zeldzaam. Geschreven door iemand die met hart en ziel zijn vak uitoefent en het beste voor heeft met zijn patiënten – Kris Velter, Humanistisch Verbond Vlaanderen.
Te gek om los te lopen

Te gek om los te lopen

De onomwonden kritiek van de Amsterdamse psychiater en publicist op de klinische praktijk in psychiatrische instellingen, het gebrek aan bevlogenheid van zijn vakgenoten en de geijkte behandelmethodes heeft veel stof doen opwaaien en het debat over de stand der psychiatrie heropend.
Te gek om los te lopen beleefde inmiddels vier drukken. Goed voor meer dan 12.000 exemplaren. De gedreven ‘cowboy in de psychiatrie’ (de Volkskrant) stelt urgente thema’s, zoals de oeverloze bureaucratie in therapieland, het beddentekort, de talloze verwarde mensen op straat, de effectiviteit van psychofarmaca en de gevaren van een teveel aan therapie, op aansprekende wijze aan de orde.
Aan de vierde druk van Te gek om los te lopen is een nieuw nawoord van de auteur toegevoegd.
Bestel het boek op Bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_57e140db66d5e_selected-products” products=”1001004001839978″ name=”Tegekomlostelopen” sub_id=”” link_color=”444444″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FBA747″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EFEFEF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
  • ‘Psychiater Bram Bakker heeft zich in korte tijd met succes ontwikkeld tot het enfant terrible van de psychiatrie.’  –Psy
  • ‘Hij is het voorbeeld van de nieuwe stroming in de psychiatrie’.  –VIVA
  • ‘Bakker voelt de manco’s in de psychiatrie haarfijn aan’.  –NRC Handelsblad

Blijf-Beter!Welkomsgeschenk

Meld je vandaag nog aan voor Bram's maandelijkse nieuwsbrief en ontvang zijn boek Blijf Beter! (in pdf).

Mis 'm niet!